« terug naar vorige pagina

Tarieven spoedapotheek

De kosten
Voor elk recept dat u bij een apotheek inlevert, betaalt u de kosten van het geneesmiddel en de kosten van de zorg. Deze kosten vallen onder uw wettelijk eigen risico. Voor 2022 is dit eigen risico vastgesteld op 385 euro. Daarnaast kan het zijn dat uzelf, bij het afsluiten van uw zorgverzekering, gekozen heeft voor een hoger eigen risico.

De zorg is gecontracteerd maar niet alles wordt vergoed.
Zorgverzekeraars en dienstapotheken zorgen er samen voor dat u overal in Nederland in avond-, nacht- en weekenduren terecht kunt voor spoedmedicatie. De Regionale Spoedapotheek Alkmaar heeft voor 2022 met alle zorgverzekeraars een contract gesloten voor geneesmiddelen, zodat wij uw rekening rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kunnen indienen.

Indien u echter bepaalde hulpmiddelen nodig heeft, kan het zijn dat u de rekening hiervan bij ons moet betalen en daarna zelf indient bij uw zorgverzekeraar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij testscripts voor bloedglucosemeters of verbandmateriaal.

Onze medewerkers informeren u hierover en vertellen u of een bepaald geneesmiddel niet wordt vergoed. Niet alle geneesmiddelen komen namelijk in aanmerking voor vergoeding.

Spoedzorg is duurder
Het tarief van de Regionale Spoedapotheek Alkmaar voor onze dienstverlening bedraagt  36,67 euro per receptregel exclusief de kosten voor het medicijn en inclusief 9% BTW. Dit tarief is hoger dan het tarief dat u overdag in uw eigen apotheek betaalt. De redenen hiervoor zijn:

  • Hogere personeelskosten vanwege werktijden in avond-, nacht- en weekenduren.
  • Geringer aanbod van recepten

U betaalt voor een recept bij een dienstapotheek meer zorgkosten dan voor een recept in uw eigen apotheek, maar u krijgt daarmee wel de spoedzorg die u op dat moment nodig heeft.

De Regionale Spoedapotheek Alkmaar is een maatschappelijke voorziening zonder winstoogmerk. Wat u betaalt is nodig om u zorg te kunnen leveren.